4 oktober 2010

Första middagen


Idag efter skolan var det dags att bunkra upp med nudlar. Om det blir tjatigt i längden för någon som äter det mesta kan ni ju föreställa er hur det blir för en vegetarian.
Eldorado kunde uppbåda nudlar med fläsk-, biff-, räk- och kycklingsmak, men jag fick nöja mig med svampsmak. J påstår att de smakar damm så jag köpte tre paket bara för att motbevisa henne. Jag tror att de är delikata. Mina gamla favoriter Samyang Ramen finns med både champinjon-, orientalisk och kryddstark smak.

Jag gjorde ett stort misstag med de gröna Ramennudlarna och kom hem med ett paket fläsknudlar, sånt som händer. Jag får äta dem med något annat än kryddpåsen. Tio måltider till det facila priset av 35 kr. Jag känner att nudelprojektet börjar bra.
Jag spanade lite extra på kassörskan och de bakom i kön för att se om de gav mig den vanliga medlidsamma nudelblicken, men icke. Själv kunde jag inte vara nöjdare. Under en månads tid behöver jag aldrig fundera på vad jag ska äta till middag.


Eftersom det är måndag tyckte jag att jag var värd en mjukstart. Följaktligen fick jag välja favoritnudlarna med kryddstark smak. Precis när jag hade ätit upp ringde en vän och erbjöd sig att bjuda på middag. Nåväl.

Nu vill jag ha era bästa nudeltips. Vilka är godast? Vad kan man göra för spexigt med dem?

Följ min blogg med bloglovin

13 kommentarer:

flickan sa...

stek dom me ägg o grillkrydda!! bästa bakismaten ever!

maja sa...

Jag har hört att det i någon butik i gamlestan finns snabbnudlar på burk som man häller i vatten i och äter direkt ur som är klart godare än de snabbnudlarna du kör på. typ såhär ska de se ut: http://i00.i.aliimg.com/photo/v0/285917294/Spicy_Emperor_Bucket_Instant_Noodle.summ.jpg

Anonym sa...

Det vegetariska utbudet är ännu smalare än man kan tro., samyang ramens orientaliska innehåller köttarom...
Jag tror det kan finnas några spännande thailändska sorter på hung fat eller vad den heter numera, på östra hamngatan. dom har nog också såna som man bara häller vatten i koppen till.
Konsum har en sort som är ganska god också. minns aldrig om det är won ton eller den andra dock. lycka till!
-Nils

aina sa...

nu blir ju detta ännu en utgift, men jag brukade alltid köpa sojastrimlor/bitar på hälsokost och ha i nudelsopporna. du vet såna torkade som man kokar? http://matikvadrat.files.wordpress.com/2008/10/p1010024.jpg?w=500&h=666 de där! ett paket på 500g kostar ungefär 70 kronor på life och räcker hur jävla länge som helst, så blir nudelprojektet lite mer matigt. annars brukar det också bli gott att steka vitkål/morot/lök/andra billiga grönsaker och slänga i nudlarna i slutet. dessutom tycker jag en vän borde bjuda dig på något thaiställe där man själv kan ta sån stark chiliolja, då ska du passa på att sleva upp typ sjutton burkar och ta med dig hem, den funkar asbra som kryddning!

Siri sa...

Åh, snabbnudlar är räddningen i alla situationer! Det har utgjort basfödan större delen av mitt liv närhelst jag själv haft ansvar för spisen, så därför kan jag knappt laga mat så här i vuxen ålder, haha.

Om du vill ha världens godaste nudlar - prova MAMA. Finns att köpa i asiatiska butiker skulle jag tro (de är thailändska). De finns i en uppsjö smaker, den ena kryddstarkare än den andra, men jag vet inte hur det står till på den vegetariska fronten.

Jag är inte en sån där hardcore asiat som kan sluka chili utan att gråta floder så jag brukar kläcka ner ett ägg som en sista finish. Det mildrar smaken lite och så är det ju gott också.

Anonym sa...

Morötter, potatis, kål och lök är billigt att ha i.

Haettbraliv sa...

Tack för alla era fina och bra tips! Nu har jag fått massor av ny inspiration till att vidga vyerna för vad nudlar kan innebära. Hung fat har ju också en särskild plats i mitt hjärta sedan de visade sig ha edamame, men deras nudelutbud får jag allt titta närmare på. Överlag har jag lite dålig koll på roliga och annorlunda matbutiker i stan, nu är det dags att ändra på det.

Haettbraliv sa...

Aina: Bra att du nämnde dem! Jag råkar faktiskt ha en påse dammiga sojastrimlor. De ska jag plocka fram snarast!

aina sa...

gött! de är urgoda ihop med den kryddstarka samyang ramen. jag blev sugen på att äta det till middag nu bara för det! haha.

Haettbraliv sa...

Åh, den kombinationen ska jag absolut prova. Glad att jag inspirerar så här i svårare tider!

susanna sa...

Gud vilken fantastisk blogg.
Jag tycker det är gott att steka nudlarna efter att dom kokat färdigt, antingen med ägg eller bara i lite olja och soya, sen kan man krydda med vad man för ögonblicket är sugen på.
Ett tips är att ordentligt gå igenom stans thai-affärer eller asiatiska affärer, dom brukar ha en massa goda (och jättebilliga!) tillbehör.

susanna sa...

Glömde säga: Rivna morötter! Asgott till allting, eller tunt skivade morotsmedaljonger, men morötter! Morötter är billigt (brukar köpa 2 kg för 15 kronor men priset kan ju variera beroende på butik). Testa att steka upp finstrimlade/rivna morötter i olja/smör tillsammans med hackad chili och en halv vitlök. Sedan lägger du ner de färdigkokta nudlarna i stekpannan och låter det gotta till sig. Det är MUMS! Man kan också använda ovanstående som bas i en nudelsoppa.

Haettbraliv sa...

Susanna: Åh, så gott det låter! Jag var himla dum som inte köpte morötter innan jag drog igång, får ju egentligen inte göra det. Men jag säkert få en morot eller två i donation av en vän. I så fall ska jag givetvis prova!